Француското електро-дуо „Жустис“ повлече правни дејствија околу насловната страница на новиот албум на Џастин Бибер, насловен „Justice” (Правда). Според Французите, постои огромна сличност меѓу логото на бендот и она што се појави, како на корицата, така и на придружната содржина на албумот.

Иако издавачката куќа на „Жустис“ – „Ед Бангер рекордс”, првично се пошегува за сличноста на двата знака, групата реши и легално да ја запре употребата на нејзината трговска марка.

„Тоа утро кога Бибер го објави својот албум, вестите и сличноста тешко дека ги пропуштивте. Од тоа што го видовме на интернет, стотици обожаватели забележаа дека сличност има и многумина се прашуваа – дали можеби станува збор за соработка?”, изјави менаџерот на групата – Тајлер Голдберг.

Тие имаат свое стилизирано лого со крст вметнат во зборот „Правда“, заштитено во Франција и ЕУ, а секоја неовластена употреба е незаконска. Дополнителен проблем е што тимот на Бибер се свесни за постоењето на бендот и логото, и побарале да стапат во контакт со авторот за да го искористат за својот албум.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here