Додека бракот и семејството се идеални за живот за поголем дел од луѓето, некои од нас не можат да замислат да живеат живот со една личност. Вообичаено е верувањето дека мажите најчесто страдаат од страв од обврски и страв од отфрлање, па затоа астрологијата се осврна и на знаците со кои е најтешко да стапите во брак поради нивната астролошка природа односно карактерни особини.

Близнаци


Мажите родени во знакот на Близнаци брзо се досадуваат од сè, вклучително и од врските. Желни за авантура и откривање нови работи, тешко е да замислат врска со жена до крајот на животот, а само партнер кој интелектуално ќе го стимулира може да го задржи. Интелигенцијата е најатрактивната одлика за нив.

Јарец


Јарците тешко прифаќаат моногамен животен стил и сметаат дека отворените врски се многу поприродни. Ова им го разјаснуваат на своите потенцијални партнери, за кои исто така не очекуваат да живеат во моногамија и сметаат дека само предавството на емоции е предавство.

Водолија

А, за Водолијата, моногамијата е нешто сосема неприродно и исцрпувачки затоа што тие се родени авантуристи кои живеат за излегување, забава, патување и создавање нови познанства. Трошењето живот со една личност е сосема незамисливо за нив и тие преферираат кратки и интензивни познанства. Затоа мажите во овој знак обично остануваат сингл.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here