1 – ва НАГРАДА НА МАКФЕСТ 2018 – Антониа Гиговска – ,,Никогаш не вели никогаш”

музика и аранжман: Лазар Цветкоски, текст: Магдалена Цветкоска

„Посакував некоја награда, но не се надевав дека ќе биде првата. Им благодарам на публиката и на сите кои гласаа за мене, што ја препознаа мојата песна и емотивно им влезе во срце“, презадоволна беше Гиговска кога дозна дека е прва.

2 – ра награда Роберт Билбилов – ,,Чудни места”

музика и аранжман: Р. Билбилов, текст: Робин Зимбаков

3 – та награда на Фестивалот – Дани Димитровска – ,,Време”

музика и текст: Весна Малинова, аранжман: Кирил Бабамов

43088505_10155612716422382_2934400709795250176_n

Награди од по 500 евра добија:

Награда за најдобар дебитант – Мина Блажев – ,,Во други души”

Награда за аранжаман – Роберт Билбилов – ,,Чудни места”

Награда за сценски настап – Пепа – ,,Доцна е”

Награда за најдобра интерпретација – Наташа Малинкова – ,,Милион Причини”

43123237_10155612716987382_3420591347004866560_n

На 33. издание на Макфест учествуваа 32 изведувачи. Годинава Макфест беше спој на десетина млади пејачи, од кои најмлада беше 14-годишната Сара Гигова и неколку искусни изведувачи од калибарот на Ѓоко Танески и Џина Папас-Џокси.

„Никогаш не сум победил на Макфест, имам добиено неколку утешни награди, но јас музиката ја чувствувам како љубов која треба да се пренесува на младите“, рече Џокси пред да започне фестивалот.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here