8.8 C
Skopje
сабота, март 2, 2024
Home Gossip Фраерот ја изгубил возачката дозлола по само 49 минути откако му била...

Фраерот ја изгубил возачката дозлола по само 49 минути откако му била издадена

Само по 49 минути откако му била издадена 18 годишен тинејџер од Германија , полицијата му ја одзела.

Момчето се враќало од успешно положениот возачки испит , кога полицијата од градот Хемер го запрела поради пребрзо возење. Тој возел речиси двојно побргу од дозволеното , односно поминал покрај полицајците со ласерски радари со брзина од 95 километри од дозволените 50 километри на час.

Момчето се возело во автомобилот со уште четвроица пријатели , пред кои најверојатно сакал да се покаже.

Полицијата веднаш му ја одзела дозволата и најави дека ќе му ја врати откако тинејџерот ќе плати скапо за преполагање на возачкиот испит.

Освен тоа , ќе плати казна од 200 евра , а периодот во кој како млад возач може да вози сам од две , ќе му се пролонгира на четири години. освен тоа , кога ќе извади нова возачка дозвола , во неа ќе му впишат и два негативни поена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here