Фото: Две мали мечиња, ретка глетка од дивиот свет на националниот парк Маврово

Фотозамките поставени низ националниот парк Маврово уловија уште една ретка глетка од дивиот свет.

По неодамнешните снимки на возрасен рис и волк, јавноста овојпат можеше да види две кафеави мечиња како талкаат низ шума. Фотографијата беше објавена на Фејсбук страницата на националниот парк Маврово.

Фото: Фејсбук

И оваа фотографија како и фотографијата и видеото подолу се направенени со помош на фотозамки, во рамките на проектот за закрепнување на балканскиот рис, што се спроведува во соработка со Македонското еколошко друштво.

Фото: Фејсбук
Видео од Волк направено со помош на фотозамки

Видео од Волк направено со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис кој се реализира во соработка со Македонско Еколошко Друштво #mavrovonationalpark #makedonskoekoloskodrustvo #lynx #balkanlynx #npmavrovo #wolf #Macedonian Ecological Society Macedonian Ecological Society

Gepostet von Nacionalen Park Mavrovo, Mavrovo National Park am Mittwoch, 10. Juli 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here