Во Кина постои спектакуларниот висечки стаклен мост, долг 300 метри.Мостот е дело на израелскиот архитект Хаим Дотан, поставен е над 180 метри длабока бездна во геолошко-забавниот Чангжажи, во централната кинеска провинција Хунан.

Според реакциите на првите посетители, може да се заклучи дека прошетката по мостот е само за неустрашиви. Имено, освен што се наоѓа на огромна височина, мостот лесно се ниша, што кај многумна може да предизвика непријатно чувство.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here