Неверојатна сообраќајна несреќа во Полска. Камион полн со течно чоколадо  се превртел на автопатот меѓу градовите Варшава и Познан. На коловозот истекле 15 тони чоколада.

Фото: Associated Press

Несреќата се случила во вторникот изутрина, по што дел од патот кој бил затворен за сообраќај, бидејќи разлеаното чоколадо предизвикало вистински хаос и било тешко да се отстрани од патот.

Бидејки несреќата се случи во утринските часови кога имало мал сообраќај никој не бил повреден,  освен возачот кој бил пренесен во болница со скршена рака.

За расчистување на патот биле употребени багери, лопати, кранови и друга механизација, исто така учевствувале и пожарникари.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here