Во кочанските села Жиганци, Уларци и Чешиново на големо кружат информации за пронајдено речиси 1 тон злато, пронајдено при изградбата на патот Штип-Кочани.

Според березанските цени на килограм злато, што чини околу 20.000 евра, вредноста на пронајденото злато би била дваесет милиони евра.
Со ова се доаѓа до заклучок, дека Уларци преку ноќ стана најбогатото село на светот.
Повеќе во видеото на ТВ Стар, чија екипа беше на лице место.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here