Немилиот настан се случил во саботата додека Кинезите го фотографирале пределот. Повредениот турист е згрижен во блиска болница во градот Наиваша, на 90 километри југоисточно од кенискиот главн град Најроби.

Во кениската долина Рифт на брегот на езерото Наиваш, нилски коњ нападна и усмрти турист од Кина, и повреди уште еден, соопштија денеска локалните власти.

Немилиот настан се случил во саботата додека Кинезите го фотографирале пределот. Повредениот турист е згрижен во блиска болница во градот Наиваша, на 90 километри југоисточно од кенискиот главн град Најроби.

Само неколку часа претходно, друг нилски коњ во истата област убил риболовец, локален жител. Шест лица се убиени од нилски коњ околу езерото Наиваша оваа година.

Шест лица се убиени од нилски коњ околу езерото Наиваша оваа година

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here