На социјалните мрежи се споделуваат фотографии од стопени делови на автомобили поради високите температури кои во Кувајт го достигнаа максимумот незабележан досега од +63 степени Целзиусови а во Саудиска Арабија се измерени +55.

Од енормните температури се топат и пластичните делови на уличните семафори и автомобили…

Барем такви информации крижат на социјалните мрежи и на македонските портали. Но оваа информација и не е баш ВИСТИНИТА!?

Точно е дека температурите се високи но не е точно дека се топат коли и семафори 🙂

Фотографијата од колата е направена во Аризона САД (2018 година можно е и порано) а не во Кувајт и е стопена од други причини. Што се однесува до стопениот семафор, тој настрадал во сообраќајна несреќа која се сличила на една раскрсница во 2013 година.

www.gossip.mk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here