„Некст тајм“ го промовираше новото видео за обработката на познатата македонска песна „Прошета се Јовка Кумановка“. Промоцијата беше во петок на празникот 11 Октомври.

Песната е во чест на 500-годишнината од постоењето на Куманово. Преработката првенствено требаше да биде платена од буџетот на Општина Куманово, но се појави компанија од Куманово која одлучи да ја спонзорира и тоа да биде нивен подарок за 500-от роденден на градот.

Арнажманот е на Николче Мицевски, а филмска визуелизација на видеоспот во режија на Огнен Шапковски.

Прошета се Јовка Кумановска

Прошета се Јовка кумановка,
горе доле Јовка низ тој поље,
низ тој поље кумановско.

Загубила Јовка колан гердан,
по њум иде Љатиф ага.

Не шетај се Јовке кумановке,
горе доле низ тој поље кумановско.

Ќе те земам Јовке ја за жена,
ќе те правам Јовке бела була,
бела була Љатифова.

Не се турчам јас Љатиф, не се грчам
и јас си имам Љатиф мерак по друг,
мерак по друг Костадина.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here