Угина Најџел, птица од родот морис басанус што живееше на Нов Зеланд. Најџел беше познат како најосамената птица на светот, бидејќи на островот Мана беше единствен од својот вид. Единственото друштво на Најџел му биле повеќе скулптури направени според неговиот лик. Тој дури и се вљубил во една од репликите.

– Најџел можеше да одлета кога сака, но остана бидејќи беше среќен тука – рече ренџерот Крис Бел, додавајќи дека птицата угинала од старост.

Најџел бил пронајден покрај неговата „камена љубов“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here