Германец кој деновиве на плажа во близина на Трст во камион ставил 24.000 литри морска вода е приведен од локалната по лиција, по дојава на граѓанин.

„Крадецот“ треба да плати 1.579 евра и а водата да ја врати назад во морето.

Полицијата открила дека 48-годишниот германски државјанин во својот камион неоластено испумпал од морето 24.000 литри вода.

Германецот за време на полициското испрашување признал дека морската вода сакал да ја пренесе во Германија за потребите на еден аквариум со морски риби.

Извор: ртв.рс , крстарица.ком

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here