На социјалните мрежи, мајка од Кичево постираше дијагноза од лекар во која во анамнезата е наведено “Кашла како куче”

Овој опис на дијагноза, уште еднаш сведочи за третманот на пациентите од страна на одредени здравствени работници и наиде на голем револт кај граѓаните.

Засега реакција имаше од Асоцијацијата на млади специјализанти според кои ваквиот опис не е во ред

Според други лекари, пак, тоа е опис за ларингит кој и во медицинска литература го има тој опис “кашла како куче”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here