Синоќа во периодот од 22 до 4 часот во Скопје, санкционирани се 100 возачи, кај кои било утврдено присуство на алкохол во крвта.

Од МВР информираат дека дополнително санкционирани се уште 51 возач за останати прекршоци.

Акциската контрола ја спровде Одделението за безбедност на патниот сообраќај во содејство со полициски службеници од други сектори и Мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата при Министерството за внатрешни работи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here