Селфито со Папата и останатите ексклузивни фотографии ќе бидат објавени во мојата нова книга ,,Приказните од Ленинова,, .

Дунавка знае како да привлече внимание а кога тоа ќе го забележат новинарите или нејзините фанови е тогаш може да настане драма.

Манекенката Дунавка Трифуновска беше снимена како се обидува да стигне до папата и да се поздрави со него.

Медиумите и корицниците на социјалните мрежи секако го искоментираа настанот и пишуваа и зборуваа за целата случка и обидот на Дунавка да направи селфи со папата.

Видеото може да го погледнете на youtube

А на фејсбук се јави и споменатата со неколку сатауси:

„Папата секако дека не можете да го допрете. Има исклучок, секако. Но нема да ви ја откријам, секако, тоа е тајна. Тоа е – mission impossible. Можете само да го поздравите. Мојата хуманитарна работа во животот ме донесе до некои реални животни привилегии“, вели Дунавка.

„Вашата не-професионалност да известувате за светски настан од дома на кој што не сте поканети, исто така. На влезот ќе Ве дочека еден италијански новинар кој Ве погледе и ќе Ви каже, внимавајте на скалата. Останатите ќе ве допрат со поглед, за да не ви ја скршат аурата. Ако сакаат да ве сликаат секако ќе ве прашаат.

Папата ќе ви раскаже како од семејство на сиромашен италијански мигрант во Агрентина, стана еден од највлијателните луѓе во светот, а лажните лица на поразените препишувачи на Г`уевски ќе ви раскажат како од Премиер на библиска земја се станува мигрант во земја членка на Европска унија.

Сестрите од редот на Мајка Тереза, ќе ви раскажат како жените се нивни секојдневни хероини, е само дел од објавата на Дунавка. А јас, како секојдневно се дружиме, смееме, молиме, сакаме и почитуваме!

Се извинувам на медиумите на Г`уевски што не ви дадов изјава, тоа секако нема да го имате од мене. И да клекнете на колена и да молите. Ништо не ви помага. Ќе научите да бидете достоинствени во поразот…“ стои во дел од статусот на Дунавка, а целиот текст прочитајте во во продолжение.

Селфито со Папата како и останатите ексклузивни фотографии од настанот, секако нема да ги добиете -како ни изјавата. Џабе трчате,се јавувате. – напиша Дунавка во друг статус.

Ќе бидат објавени наскоро во мојата прва книга ,,Приказните од Ленинова,,

Наскоро?……А можев И тајно да го сретнам. ..? Што би рекла Гога ,, За мене не важи устав,,!

До догаш- сакам да Ве гледам како плачете после секој пораз- на прес И на портали. Избришете ги солзите.Ке одите на викенд во Будимпешта. За утеха.
Бакнежи ???????

На здравје кафе ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here