Не требаше долго време за Instagram Stories да постигне голем успех. Апликацијата „Stories“ има 800 милиони месечни активни корисници, 500 милиони од кои ја користат секој ден. За споредба, Snapchat има 173 милиони активни корисници.

Како да ги исклучите „Stories“  во Instagram и/или да ги скриете вашите „Stories“ ?

Дали имате пријател кој објавува премногу приказни? Тогаш исклучете ги. За да го сторите тоа, држете ја иконата за кругови во менито Stories и кликнете на „mute“. Можете исто така да ги скриете вашите приказни од одредени луѓе. Прво, кликнете на корисничкиот профил, притиснете ја иконата како запчаник во горниот десен агол, а потоа изберете го јазичето „Story Settings“ под „Account“. Во горниот дел на овој екран, внесете го корисничкото име на човекот, од кого се обидувате да ја скриете својата историја.

Еве уште едена опција што можеби ке ви биде од корист а се работи за бришење пораки кои сте ги пратиле по грешка. Одете во вашите директни пораки и лоцирајте го она, за кое сте зажалиле дека сте го испратиле, држете со прстот врз него и потоа кликнете на „unsend“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here