“So I asked them to smile”  (ги замолив да се насмевнат) е минималистички проект за фотографија кој ги истражува насмевките на непознати луѓе низ целиот свет. Фотографот Џеј Веинстен го направил  овој проект за да покаже колку една обична насмевка може да го смени првиот впечаток за некого.
Џеј е роден австралиски сонувач, туристички водич, фотограф и дигитален номад кој специјализирал во Индија. Тој е најпознат како творец на меѓународниот проект за фотографија, “So I asked them to smile” .
Насмевката не чини ништо, но може некого да направи среќен. Неверојатната сила на среќата на своја кожа ја почувствувал и Џеј Веинстен кога бил во Индија 2013 година, каде што фотографирал различни сцени од секојдневниот живот, воедно и го започнал проектот. Повеќе за целиот поект може да прочитате тука а во продолжение дел од големата галерија слики од проектот:

[easy-social-like facebook=”true” facebook_url=”https://www.facebook.com/gossip.mk/” facebook_follow=”true” facebook_follow_url=”https://www.facebook.com/gossip.mk/” twitter_follow=”true” twitter_follow_user=”Gossip_mkd” twitter_tweet=”true” skin=”metro” counters=0 align=”left”]

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here