Поглаварот на ископувањата на тврдината Самоил ме извести дека ги пронашол коските на Александар Велики и е утврдено дека владетелот починал од СОВИД-19.

Ова го кажа археологот проф. Николај Овчаров за ФОКУС во врска со илјадници години информации за вирусот ЦОВИД-19 откриени за време на ископувањата во тврдината Самуел во Македонија во 2002 година.

„Кога ми го кажа ова, се јавив кај мојот пријател Паско Кузман, кој многу години управува со ископувањата во тврдината на Самуел и кој има многу интересни откритија таму. Сега нешто што не го пријавил во медиумите и го крие, но ќе го кажам тоа во негово име. Го пронашол и гробот на Александар Велики, кој го барал во текот на целиот живот. По направениот тест на коските, се покажа дека Александар починал од коронавирус “, понатаму коментира археологот.

Според него, ова е голема вест што му ја кажал неговиот пријател Паско Кузман. На прашањето дали станува збор за коска наместо паричката, како што беше соопштено претходно, дека инфекцијата започнала во 2002 година, проф. Овчаров рече дека сè уште не може да се каже. „Во секој случај, имаше епидемија и мистериозна смрт на Александар, кој не знаеше што е тоа, тој всушност беше коронавирус“, додаде проф. Николај Овчаров.

Ако ја погледнете добро сликата ќе видите дека текстот е објавен на први април 🙂 така да без паника ова е само првоаприлска шега. Е сега ако не читате до крај ова може да биде и вистина за некого.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here