На годинешниот ромски бал, претседателот на партијата Сојузот на Ромите на Македонија им го честиташе на сите новото име Република Северна Македонија, истакнувајќи дека тоа било негова визија уште од 1996 година.

„СРМ значи Сојуз на Ромите во Македонија, СРМ – Северна Република Македонија. Ова е моја визија уште од 1996 година“, истакна Бајрам на отворањето на балот.

Амди Бајрам на ромскиот бал го честита новото име на Република Македонија

Амди Бајрам на ромскиот бал го честита новото име на Република Македонија

Gepostet von Gossip.mk am Montag, 14. Januar 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here